/ Thinkstock/Getty Images

Трима крадци са задържани в Пловдив, съобщиха от полицията в града.

Арестуваха двама за незаконен дърводобив

В ареста е задържан 27-годишен извършител на грабеж в Пловдив. В хода на няколкодневно активно разследване служители на Шесто РУ установили, че в събота вечер мъжът нападнал в гръб 47-годишна жена в квартал „Столипиново“.

Удряйки я с твърд предмет той повалил жертвата си на земята, отнел й 20 лева и два сребърни пръстена и се оттеглил с велосипед. Вчера криминално проявеният и осъждан извършител бил задържан за едно денонощие в районното управление. След доклад на материалите в прокуратурата на пловдивчанина е повдигнато обвинение, мярката му за неотклонение е удължена до 72 часа.  

Крадци вилняха през почивните дни

Същият срок на задържане е постановен и за 29-годишния автор на две подобни посегателства,  разкрит при съвместни действия от служители на Второ и Трето районни управления. Той ограбил 16-годишно момче на ул. „Победа“ и 50-годишна жена на бул. „България“. Допълнително са събрани доказателства, че в края на ноември, на ул. „Димитър Страшимиров“ мъжът издърпал дамската чанта и на друга потърпевша.

Ограбиха банкомат в Брестовица

Бързо производство е образувано срещу мъж, заловен в момент на кражба. На 18 декември, след обяд жител на село Марково сигнализирал в полицията, че в гаража му има непознат, който се подготвя да открадне електрически инструменти.

Пристигналият незабавно на адреса екип на Първо РУ установил самоличността на извършителя - 31-годишен, от споменатото село. Мъжът е известен за подобни посегателства. Спрямо него била взета 24-часова мярка за задържане.