прокуратура
прокуратура / Guliver/Getty Images
Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем по бързо производство 28-годишен мъж за хулиганство, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Вчера в Пловдив, близо до кръстовище между бул. „Шести септември“ и ул. „Ясна поляна“, обвиняемият се движел с лек автомобил, марка „Рено Меган“. Пред него пътувал лек автомобил, марка „Опел Корса“, управляван от пострадалата жена, която направила маневра, възприета от обвиняемия като засичане на пътя.

Мъжът слязъл от автомобила и започнал да й отправя обиди, след което разбил с ръка предното обзорно стъкло на автомобила й и продължил пътя си. Пострадалата го последвала с колата си и опитала да го заснеме с мобилния си телефон, при което обвиняемият спрял, слязъл от автомобила си, взел й телефона и го счупил.

Според назначената експертиза стойността на нанесените щети на автомобила и мобилния телефон са в общ размер от 355 лева.

Мъжът е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Той е осъждан за кражба на една година „лишаване от свобода“ условно с четири години изпитателен срок, като присъдата е влязла в сила на 6 февруари 2016 г., и настоящото деяние е извършено в този срок. Бързото производство ще бъде внесено за разглеждане в съда в законния срок.