За първите три месеца на годината - 15 загинали и 300 ранени младежи на пътя
За първите три месеца на годината - 15 загинали и 300 ранени младежи на пътя / Искра Койчева/ Дарик Пловдив

Само за първите три месеца на годината при пътно-транспортни произшествия има 15 загинали младежи и почти 300 ранени, част от които за съжаление остават с трайни увреждания. Стряскащите данни изнесе заместник директорът на Главна дирекция „Национална полиция“ старши комисар Благородна Макева на дискусия за безопасно поведение на пътя, която се проведе в Европейското училище по икономика и мениджмънт в Пловдив. Форумът беше организиран от студенти и се проведе под мотото “Животът е с предимство! Рестартирай правилата!”.

По време на дискусията беше отбелязано, че Пловдив е един от градовете в страната с най-висок пътно-транспортен травматизъм, като най-голям дял в причините за тежките кататострофи е карането с превишената скорост.

За първите три месеца на годината  15 загинали и 300 ранени младежи на пътя
netinfo
На форума присъстваха още зам.-директорът на ОДМВР – Пловдив комисар Георги Георгиев, началникът на отдел “Охранителна полиция” комисар Любомир Рашков и началникът на сектор “Пътна полиция” главен инспектор Николина Недева-Джамбова, зам.-кметът в община Пловдив Георги Ттюков, гости и лектори.

Датата на събитието е избрана неслучайно - в навечерието на голямото пътуване в почивните дни около Великден и Гергьовден, когато животът и здравето  на стотици хиляди  българи ще зависят от спазването на правилата за движение, казаха още организаторите.