Снимка:
Снимка: / Dariknews.bg, архив
политически нагласи в Пловдив
92477
политически нагласи в Пловдив
  • политически нагласи в Пловдив
Политическата обстановка в града и областта е спокойна. Това заяви в интервю за Дарик радио областният координатор на ГЕРБ Пловдив област и зам.-кмет в общината Розалин Петков.

По думите му, България трябва да върви към мажоритарен вот. Целта на партията е да вкара в новия парламент толкова депутати, колкото и в предишния - 5 от града и 4 от областта. Водач на листата в Пловдив е Бойко Борисов. Ако той се откаже, кандидат народните представители на ГЕРБ от града ще поведе ген. Константин Попов от гражданската квота. В областта за водач е предложена Менда Стоянова.

Нова република ще бъде изненадата на тези избори. В това е категоричен лидерът на ДСБ Пловдив Йордан Иванов. Разцепление на дясното няма, каза той и подчерта, че Нова република е единствената дясна алтернатива на ГЕРБ.

Според Пепа Деведжиева – зам.-председател на местния парламент и член на Националния координационен съвет на Реформаторския блок, се задава „кална предизборна кампания“. По думите й, най-добрата изборна система е смесената, тъй като изцяло мажоритарната ще доведе до тоталитарно управление.

Йовко Ламбрев от новата политическа сила „Да, България“ заяви, че все още не е ясно какви резултати да очакват на предстоящите избори, защото тепърва набират сили.

Александър Сиди от „Обединени патриоти“ счита, че чисто организационната работа по подготовката на изборите ще протече нормално, но има какво още да се желае.

Утре Националният съвет на БСП ще избере водачите на листите и коалиционните партньори, а в неделя на градска конференция на партията ще бъде подредена листата за 16-ти многомандатен избирателен район.

Още подробности чуйте в репортажа по темата.