За Коледа си подарете преживяване
За Коледа си подарете преживяване / Дарик архив
За Коледа си подарете преживяване, призова Мариана Стракова
91711
За Коледа си подарете преживяване, призова Мариана Стракова
  • За Коледа си подарете преживяване, призова Мариана Стракова

Директорът на Пловдивския културен институт Мариана Стракова призова да подарим на любимите и близките си хора преживяване за предстоящите Коледни и Новогодишни празници. В рубриката на Дарик радио "Промяната" тя напомни, че през януари в програмата на института има различни и интересни събития, като билет за някое от тях би бил чудесен подарък. По този начин ще излезем от омагьосания кръг на консуматорските си навици – по празниците много да купуваме подаръци, както и прекомерната употреба на храни и напитки. Онова, което наистина кара душите и телата ни да помнят, са емоционалните преживявания.

За да преживеем коледните празници по-приятно и ползотворно, е добре да отделим малко повече време и на самите себе си, каза още Стракова. Да се обърнем назад и да направим равносметка на изминалата година, да се сетим кои са хората, които ни накараха да се почувстваме по-добре и кои са уроците, през които сме преминали, добави тя.

В навечерието на Рождество Христово първият по рода си Коледен концерт Пловдивски Културен институт и приятели ще изпълни пространството на Драматичен театър – Пловдив. Това ще се случи на 21 декември (сряда) от 19:00 часа.

В двучасовия спектакъл ще вземат участие едни от най-добрите танцьори и певци под тепетата, сред които невероятните хип-хопъри от най-голямото училище за съвременни танци в България THE CENTER, ефирните балерини от DS MAGNIFIQUE, както  и страхотните танцьори от първото по рода си у нас Студио за свободни танци DANCE TO THE MAX. Организаторите обещават още демонстрации на бразилското бойно изкуство Капоейра, народни, модерни, зумба и горещи латино танци, както и необикновен пантомима-етюд.

Поради големия интерес към концерта всички билети са изкупени, но през януари Пловдивският културен институт продължава с богатата си програма.

Чуйте цялото интервю от прикаченото аудио.