/ netinfo
Международният младежки театрален фестивал „Океан от любов“ ще се проведе от 30 март до 3 април в Младежкия дом в Пазарджик. Програмата включва разнообразни спектакли на 18 детски и младежки актьорски трупи от градовете Пазарджик, София, Пловдив, Варна, Габрово, Кнежа, Сливен и Щип (Македония).

Театралните експерти, които ще разискват конструктивно спектаклите на Кръглите маси, са актьорът и режисьор Георги Георгиев-Áнтика, Христо Пъдев и Весела Бабинова – актьори в театър „Зад канала“, и специалният гост – актрисата от Пловдивския театър Ивана Папазова.
 
Участниците в театралния фестивал ще имат възможност да се включат в театрална работилница с водещ Здрава Каменова – актриса, драматург и сценарист, в която акцентът ще бъде работа на актьора пред микрофон, радиопиеса и дублаж.
 
Втората театрална работилница ще се ръководи от преподавателя от НАТФИЗ Мартин Каров и ще включва работа с музика и ритъм.
 
Екипът на „Океан от любов“ отправя предизвикателство към младежите с експерименталния проект Drama Lab, който ще се реализира с участници от присъстващите групи. Готовия продукт „Славеят и розата“ ще видим единствено в рамките на форума.
 
Младежките трупи ще се срещнат с млади актьори в различен етап от тяхната професионална кариера в мотивационната среща „А сега накъде?“.
 
Фестивалът се реализира от Младежки дом-Пазарджик и Община Пазарджик.