Въвеждат уроци по билярд в детската градина
Въвеждат уроци по билярд в детската градина / billiard-bg.com

Уроци по билярд започват от днес в ОДЗ „Приказен свят” в град Септември. Нестандартното хрумване е на президента на Българската билярд федерация Иван Каменарски, който от 4 месеца е и кмет на септемврийското село Карабунар.

Децата ще получат своя първи урок по билярд от Мария Левова – републиканска шампионка за жени и сребърна медалистка от европейско първенство с женския национален отбор на България и рекордьорът по брой златни медали от първенствата на България Станимир Русланов.

След Септември кампанията ще продължи в Пазарджик, а от там и в детски градини в други градове на страната. Осигурени са 3 маси с височина, подходяща за деца до 7 години, като същевременно размерът на игралното поле не отстъпва много на познатите ни маси и е 180х80 см.

Целта е да бъдат привлечени нови почитатели на този спорт сред подрастващите, за които са предвидени и турнири. Смята се, че билярдът е подходящ за деца и тийнейджъри, защото в него участват всички мускулни групи на тялото, като освен физиката, се развиват още логическото мислене и личностните качества, свързани с морал, етика, уважение, търпение, възпитание.