Водев: Няма експертна оценка как е свършена работата по наводненията през 2005
Водев: Няма експертна оценка как е свършена работата по наводненията през 2005 / netinfo
Няма нито един констативен протокол от експертните комисии, нито снимков материал за това до каква степен са извършени възстановителните работи и изградени подпорните стени на пътя за Сърница, след наводнението през август 2005 година. Това каза за Дарик радио Атанас Водев, временно изпълняващ длъжността кмет на Велинград през този период, по повод обвинението, че умишлено е сключил договор и превел 450 хиляди лева за възстановителни дейности на фирма, а работата не е свършена в срок.

Според Водев обвиненията от страна на сегашното ръководство на общината са тенденциозни. В същото време няма актуван нито един кубик бетон, за да се твърди, че има неизълнение на възложената по надлежния ред поръчка на фирма Транков.

След наводнението във Велинград фирмата е започнала възстановителните работи, след като е получила предварително средствата, както всички останали фирми по това време. През януари тя е подала молба за удължаване на срока за изпълнение на договора до министерството на Емел Етем, защото единствено оттам може да се вземе такова и го е получила. Никъде в Закона за възлагане на обществени поръчки не се изисква при подписване на договори да присъства лично собственика, в което ме обвиняват, каза още Атанас Водев.

Чуйте още от прикачения файл.