обходен път през село Влахово
обходен път през село Влахово / netinfo
Заради свлачището край село Тикале хората от 11 населени места обикалят над час и половина, за да стигнат до областния град
Вече се полага асфалт на уширението на пътя през село Влахово, който ще се използва като част от обходния път на затворения заради срутване на скална маса участък от пътя Смолян - Мадан, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

обходен път през село Влахово
netinfo

Преди да започне полагането на асфалтовата настилка беше уширен габаритът на общинския път през селото, за да се осигури нужната широчина на платното.

обходен път през село Влахово
netinfo

Екипите работят максимално мобилизирано, за да може трасето да бъде завършено колкото се може по-бързо.

Междувременно да се свика нова извънредна сесия на Общински съвет Смолян, за бързото решаване на всички административни въпроси, свързани с изграждането на обходния път, поиска групата на Коалиция за развитие на община Смолян (КРОС). Те предлагат  спешни мерки, за да се облекчи положението на изолираните селища и нормализиране на социалния живот на техните жители.

Първата от тях е областният управител да се ангажира със спешна подмяна и изкърпване на асфалтовата настилка по пътя  Смолян -с. Фатово - Рудозем, който се явява алтернативен маршрут. Да  се извърши спешен ремонт - чакалиране и отводняване на общински път с. Тикале - с. Градът заради предстоящия туристически сезон. Те искат още областният управител да настоява пред Агенция "Пътна инфраструктура" за възлагане на втори експертен доклад относно разчистване и укрепване на срутището.

Това е второто подобно искане от съветниците на КРОС, като първото бе отхвърлено.