Вандали потрошиха новите детски катерушки в Цар-Симеоновата градина
Вандали потрошиха новите детски катерушки в Цар-Симеоновата градина / снимки : Виктор Кадири /dariknews.bg

Неизвестни засега вандали са изпочупили част от фитнес уредите на детската площадка в Цар-Симеоновата градина. Това съобщи шефът на дирекция „Екология" Христо Минков. Злосторниците са откраднали пластмасовите тапи на уредите, които са пригодени за деца с увреждания и болтовете на дъсчения под на пързалката, допълни Минков.  

Той се обърна с молба към гражданите, ако видят някой да посяга на катерушките да се обажда на телефон 6-166. Хората не трябва да бъдат безразлични, защото не се знае, кога може да пострада и тяхното дете, заяви екологът.  

Освен на детската площадка, вандали са посегнали и на чешмата известна под името „Хорцето". През тази нощ, тя е обрана за 3-ти път за 2 месеца, като сега  са откраднати фонтанките, оплака се Минков.  

Главният секретар на общината Борислав Инчев, заяви, че утре ще се срещне с представители на Общинска охрана и полиция и ще настоява за засилване на охраната в района.

Детската фитнес площадка в Цар-Симеоновата градина беше открита точно преди 15 дни от кмета на Пловдив Славчо Атанасов. Тя е изградена с дарения на обща стойност 30 000 лева по проект на Сороптимист интернешънъл - клуб Пловдив и с труда на служителите на няколко общински предприятия и общинска дирекция „Екология".