/ iStock/Getty Images
В Пловдив заработи най-голямата ледена пързалка у нас, която се намира пред Военния клуб на пл. "Централен", съобщиха от Общината.

Най-голямата ледена пързалка в страната ще бъде в Пловдив

За първа година тя е с площ от 2 000 кв.м. От фирмата, която е изградила съоръжението, са взели и предпазни мерки във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19, като след всяка сесия кънките ще се дезинфекцират с озон, а капацитетът на пързалката ще бъде използван на 50 на сто.
 
 

Най-голямата ледена пързалка в България отвори врати днес!⛸

⚠️Във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19...

Posted by Община Пловдив - Municipality of Plovdiv on Tuesday, 1 December 2020


Така на всеки пързалящ се ще се полагат по 5 кв. метра, в които той да може да се пързаля спокойно и безопасно. Отделно са разделени потоците, има отделен вход и изход, ще се следи да няма струпвания и на самия лед.

Коледната елха в Пловдив грейва тази вечер

Ледената пързалка ще работи всеки ден от седмицата от 10,00 до 22,00 часа. Входната такса е 8 лева, а за наем за кънките ще се заплащат допълнително 2 лева. За децата ще бъдат предоставени тренажори под формата на мечета и пингвини, които ще им помагат да се пързалят безопасно.

Всяка събота и неделя сутрин ще има безплатни уроци за начинаещите, а за редовните клиенти ще се предлагат карти с намаление. Пързалката се изгражда за осма поредна година и ще работи до 24 януари 2021 г.