/ iStock/Getty Images
Университетът по хранителни технологии в Пловдив възстановява присъствените занятия на студентите си без задължително наличие на сертифициращ документ в изпълнение на заповедта на Министъра на здравеопазването, съобщиха от висшето учебно заведение.

От 28 февруари първи в учебните зали се връщат студентите от 4-ти курс заради спецификата на тяхното обучение - 10-седмичен семестър и предстоящ преддипломен стаж, посочи заместник-ректорът по учебна дейност доц. Христо Спасов.

На тях ще бъдат осигурени 60 процента присъствени занятия – лекции и упражнения. Считаме, че студентите в последния курс на бакалавърската степен имат в най-голяма степен нужда от присъствените занятия, коментира той.

В зависимост от развитието на епидемичната обстановка поетапно присъствено ще стартират обучението и на студентите от останалите курсове. На този етап ръководството на университета предвижда след 20 март да се върнат 3-ти курс, а в началото на април – и от останалите два курса.

Ще се спази задължителното изискване за носене на защитна маска от студентите и преподавателите, както и редовно проветряване на всеки час и дезинфекция на помещенията.
БТА