/ МВР
Като дойде цялата държава в селото, ще се оправят нещата, закани се главният прокурор, който заедно с вътрешния министър отиде в града
Органите на реда удариха битовата престъпност в Белозем, където започна полицейска акция, а на място пристигна лично главният прокурор Иван Гешев заедно с вътрешния министър Младен Маринов. Повод за профилактирането на бандитите по малките населени места даде последното брутално нападение над самотна пенсионерка в града. 89-годишна жена от Белозем е била ограбена в нощта срещу събота, съобщиха за DarikNews от пресцентъра на ОД на МВР-Пловдив. Жената е била нападната от двама души около полунощ. Те са били арестувани часове след грабежа.

Рецидивист с противогаз на главата ограби бензиностанция край Пловдив

Жената е живеела сама в селото. Тя се опитала да избяга от обирджиите, но паднала и си счупила тазовата кост, разказаха местни хора. Според тях от дома ѝ била открадната микровълнова печка, телефонът ѝ и бойлер за бързо нагряване на вода от чешмата в кухнята. 



Пребиха възрастен мъж при опит за грабеж в Пловдив

На сутринта жената била открита от сина си на земята. Тя е откарана в болница, съобщиха от полицията. Състоянието ѝ е сериозно.

„Това, което се случи с възрастната жена, е безобразие. Ако не може да се оправим с тези неща - с битовата престъпност, по-добре да закриваме държавата…“, категоричен бе Иван Гешев. 

В момента се извършват процесуално-следствени действия от служителите на реда на място. 

акция Белозем
prb.bg

Повече не можем да позволим да продължава така. Като дойде цялата държава в селото и министърът и прокуратурата си свършат работата, ще се оправят нещата. Въпросът е да има желание, а желание има“, заяви главният прокурор Иван Гешев. 

акция Белозем
prb.bg

акция Белозем
prb.bg

Главният прокурор разговаря и с кмета на община Раковски Павел Гуджеров и на с. Белозем Виолета Петрова. Пред тях Иван Гешев изтъкна, че „за да се случат нещата на местно ниво, трябва да има добро взаимодействие с полицията, с прокуратурата и своевременно да се сигнализира за проблеми. Ако държавата не може да се оправи с битовата престъпност, възниква въпросът с какво може да се оправи. Решени сме с г-н Маринов в края на годината нещата да изглеждат по различен начин. Това, което правим за битовата престъпност няма как да стане без взаимодействие с местната власт. Вие най-добре си познавате хората, ние с изпълнителната власт можем само да Ви съдействаме“, добави Иван Гешев.

акция Белозем
prb.bg

В рамките на днешната операция в община Раковски са проверени общо 420 лица, установени са 59 криминално проявени, както и четирима, представляващи интерес за криминалистите. Образувани са пет досъдебни производства за незаконно придобиване на дървесен материал, едно за установено разпространение на контрабандни акцизни стоки и едно по смисъла на чл. 244 от НК /подправени парични средства/. Проверени са също 185 моторни превозни средства и са наложени съответни санкции за констатирани нарушения.