Търсят ново вещо лице по ислямското дело
Търсят ново вещо лице по ислямското дело / netinfo

Ново вещо лице, което да изготви поисканата от защитата на Ахмед Муса съдебно-теологична експертиза, търси Окръжният съд в Пазарджик. Предишният специалист в тази сфера – д-р Сефер Хасан си направи самоотвод в предходното заседание по ислямското дело. На предстоящото днес в 9,30 часа ще се разбере намерен ли е друг, който да се заеме със задачата.

От приложената по документация се разбира, че са изпратени писма по този повод до Висшия ислямски институт и до Мюсюлманско вероизповедание – София. И от двете ведомства са получени отговори. Какви – ще се разбере в хода на процеса.

Друга причина за поредното отлагане на делото в края на ноември стана неявяването на ключов свидетел -Ахмед Ариф Асан от Пловдив. След две призовавания, при които той не е открит на адреса си, сега е призован за трети път.

Така единственият резултат от предишното заседание бе промяната в мерките за неотклонение на шестима от 14-тимата подсъдими. Тя бе поискана и мотивирана от адвокатите на Ерджан Смаил, Йосиф Минчев, Александър Иванов, Райко Карталов, Ненко Щерев и Веселин Стефанов. Паричните им гаранции между 1 000 и 3 000 лева са върнати, а вместо това им е определена „подписка“.