Трима от участниците в Големия дебат за Пловдив си оспорват приза “Кандидат за кмет”
Трима от участниците в Големия дебат за Пловдив си оспорват приза “Кандидат за кмет” / netinfo



Трима от кандидатите за кмет на Пловдив получиха почти равни резултати след проведения днес Голям дебат за Пловдив, организиран от Дарик радио и вестник 24 часа. Това са Захари Георгиев на „Коалиция за Пловдив”, Николай Караиванов - „Десен Алианс за Пловдив” и независимият Венцислав Каймаканов.

От имащите право да гласуват в залата, между които пловдивските журналисти и представители на различни съсловия в града, 7 гласа получи Захари Георгиев, което го определя като победител в дебата, 6 гласа - Николай Краиванов, и само с 1 глас по-малко - независимият Венцислав Каймаканов. Два гласа бяха дадени за кандидата на ДСБ Спас Гърневски и нито един за Петя Раева от ДПС.

В прозрачната урна, сложена в зала „Съединение на Историческия музей, където се проведе дебата, бе пусната и една невалидна бюлетина.

Дарик радио обявява резултатите с уточнението, че част от представителите на съсловните организации напуснаха залата преди края на дебата, а от щаба на БСП пуснаха 2 бюлетини, вместо обявената по право 1 от всеки щаб.

На въпрос на журналиста от Дарик радио и DarikNews.bg Мария Маринова: как кандидатите за кмет на Пловдив и техните щабове ще се борят срещу купуването на гласове, Петя Раева от ДПС, Захари Георгиев от ”Коалиция за Пловдив”, Николай Караиванов от ”Десен Алианс за Пловдив”, Спас Гърневски от ДСБ и независимият кандидат Венцислав Каймаканов отговориха, че няма да купуват гласове.

Чуйте от прикачения звуков файл какво казаха още кандидатите за кмет на Пловдив в отговорите си на този въпрос: