Трейдърството - партия шах с много емоции
Трейдърството - партия шах с много емоции / vesti.bg
Трейдърството –партия шах с много емоции
86236
Трейдърството –партия шах с много емоции
Трейдърството –партия шах с много емоции
  • Трейдърството –партия шах с много емоции
  • Трейдърството –партия шах с много емоции

В това да бъдеш трейдър има заложена много психология. То е като партия шах с доста емоции. Това заяви в ефира на Дарик трейдърът Владимир Ненов.

Той бе категоричен, че за да станеш успешен в тази сфера се изисква много обучение и търпение.

„За начинаещите най-важно е трейдърството да бъде странична професия. В противен случай, тя води до голямо емоционално напрежение, заради загубите, които се понасят“, обясни Владимир Ненов. Той бе категоричен, че голяма част от успешните трейдъри първо са занулявали сметките, като сподели, че първите си 1000 долара е изхарчил едва за седмица.

Едва 10% от трейдърите успяват да се задържат на финансовите пазари. Нужно е много труд и време, а и пазарът не е създаден, за да печелят обикновените хора, заяви в ефира на Дарик заместник-председателят на Асоциацията на трейдърите в България Стефан Трашлиев.

Той посочи, че рекламите създават усещането, че това е лесен и бърз начин да спечелиш големи суми, а всъщност оцеляването е много трудно.

„Нужно е да развиеш вероятностно мислене, защото логиката тук не работи. Не само, че не виждаш стоката, но и не знаеш кои са участниците. Предизвикателството е голямо, но всеки, който реши да опита, трябва да бъде подготвен психически“, каза още Трашлиев.

/Цялото предаване по темата, може да чуете в прикачения аудио-файл/