Тотев скърби за пловдивските муфлони
Тотев скърби за пловдивските муфлони / снимка : Виктор Кадири/ Дарик радио Пловдив/ архив
Тотев скърби за пловдивските муфлони
74488
Тотев скърби за пловдивските муфлони
  • Тотев скърби за пловдивските муфлони

„С голямо съжаление и прискърбие научих за смъртта на муфлоните от Пловдивския зоопарк в Стара Загора“, заяви днес кметът Иван Тотев.

„Сигурен съм, че там колегите са направили всичко възможно, за да ги спасят, но това е част живота – вчера намираме вампир под Трихълмието, много е теологично да се говори за живота и смъртта, това са процеси, които никой не може да предвиди“, мъдро заключи кмета .

Иван Тотев даде уверение, че до края на тази седмица ще бъде подписан договорът за реконструкция на Пловдивския зоопарк и към средата на септември ще бъде направена първа копка.

Община Пловдив ще се опита да увеличи сумата, предвидена за строеж на зоологическата градина с 400 хил.лева. Това ще стане на следващата сесия на Общинския съвет през септември.

Първоначално за строеж на обекта бяха предвидени 4 млн. лева, но всички фирми, участвали в проведения конкурс по Закона за обществените поръчки са подали значително по-високи оферти.

Според кмета най-ниска оферта е предложила фирма „Запрянови“, но и тя е доста над 4-те милиона, предвидени от общината. Местната администрация смята да започне преговори с фирмата и да се опита да намали цената.

 

Фирма „Запрянови“ вече има опит в работата си с община Пловдив, след като от няколко извършва ремонтните дейности в Цар-Симеоновата градина, срещу няколко милиона лева.