Тотев: Кметът използва грешна тактика за Операта
Тотев: Кметът използва грешна тактика за Операта / dariknews.bg
Тотев: Кметът използва грешна тактика за Операта
31326
Тотев: Кметът използва грешна тактика за Операта
  • Тотев: Кметът използва грешна тактика за Операта

Животът на Атанасов е много ценен за мен и аз не бих си позволил Пловдив да остане без кмет. Така областният управител Иван Тотев коментира намерението на Славчо Атанасов да гладува за Пловдивската опера и да предприеме поход към Министерството на културата, пред което ОФД-Пловдив да изпълни Седма Ленинградска симфония на Шостакович. Ще дам всичко от себе си, за да спасим операта, категоричен бе Тотев. По думите му вчера той е водил 3 разговора с Бойко Борисов на тази тема, като последният приключил в 1 часа тази сутрин.

Много е важно да има малко повече ангажираност от страна на общината, продължи Тотев. Въпросът не е само в това, че операта ще има сграда, но и в годишната издръжка, която е сериозна, уточни той.

Областният управител допълни, че пловдивската делегация трябва да отиде в столицата с 2-3 предложения за бъдещето на операта и издръжката й, а не със симфоничен оркестър. Според него кметът трябвало да промени тактиката, защото грубата сила нямала да помогне.

Иван Тотев каза още: „На проблема с пловдивската опера не може да се гледа чернобяло. Той е многостранен и са необходими всички гледни точки. Темата не е просто „за" или „против" - това сваля дебата на едно емоционално ниво."   

Чуйте и от прикачения звуков файл.