Таря екзалтира над 4000 фена на Античния
Таря екзалтира над 4000 фена на Античния / DarikNews.bg

Над 4 000 души екзалтирана публика аплодираха изпълненията на бившата вокалистка на Nightwish Таря Турунен и великолепния барабанист Майк Терана. Концертът им с филхармонията и хора на Пловдивската опера започна малко след 20 часа на Античния театър в Пловдив под диригентската палка на Левон Манукян. Финландската дива беше посрещната изключително топло и ентусиазирано, което я просълзи още преди да изпее и първата си песен. От своя страна тя приветства подивелите си фенове с „Добър вечер, Пловдив!" и „Благодаря, благодаря, благодаря!", изречени на чист български.

Проектът "Beauty & the beat", на който снощи пловдивчани и гостите на града станаха щастливи свидетели, е безпрецедентен. Филхармонията и Терана изпълниха няколко световноизвестни класически композиции, в които ударните на звездния барабанист се вписаха блестящо. Таря Турунен започна с няколко класически изпълнения, за които колегата й не беше необходим. 40 минути след началото на концерта организаторите обявиха 20 минутен антракт, през който дивата преоблече бялата си рокля и се появи с изящен тоалет в черно. До финала, който беше малко преди 23 часа, последваха няколко изпълнения репертоара на финландката, отново класически произведения с лудите палки на Терана, както и няколко кавър версии на известни и на не чак дотам песни. Сред кавърите беше и непознатата, но изключително мелодична и лирична балада на Queen "You Take My Breath Away" от един от най-обичаните албуми на британската легендарна група "A Day at the Races" (1976).

Таря екзалтира над 4000 фена на Античния
netinfo

Преди началото и по време на антракта звучаха парчета от албума "The Wall" (1979) на Pink Floyd.

Малко преди 21.30 часа на зрителите се наложи да извадят дъждобрани и чадъри, защото заваля дъжд. Той обаче не уплаши верните фенове, които останаха докрай и извикаха Таря няколко пъти на бис.

"Beauty & the Beat" дава началото на фестивала "Sound of the Ages", който ще се провежда всяка година през септември. Музикалният форум е по идея и под патронажа на областния управител на Пловдив Иван Тотев.