Съветниците решават съдбата на Спешното отделение днес
Съветниците решават съдбата на Спешното отделение днес / netinfo

Съдбата на Спешното отделение на Болница „Пловдив” ще бъде решена на днешната сесия на Общинския съвет, на която ще се гледа отново върнатото от областния управител решение за безвъзмездно предоставяне на помещенията, в които до 1998 година се намираше Центъра за спешна медицинска помощ.

Първоначалното решение на Общинския съвет е спряно като незаконосъобразно от областния управител Тодор Петков заради пороци в процедурата, научи Дарик. Сградите не са индивидуализирани, не са посочени имотните им граници, няма приложени актове за общинска собственост, обоснова се областният управител.

Ако Общинският съвет не препотвърди решението си, болницата ще бъде принудена да закрие отделението, през което, само за 2 месеца, са минали над 2 700 пациенти, предупреди директорът й доц. Йорданов. Той допусна, че Общината може да се опита да използва помещенията на Спешното отделение като разменна монета в спора с болницата за собствеността на двора пред нея, който е лице към бул. “България”.

На сесията на 22 март, на която бе одобрено безвъзмездното предоставяне на общинския имот, част от съветниците гласуваха “против” и поискаха болницата да играе за него на търг или конкурс.