Иванка Ройдова в съда
Иванка Ройдова в съда / Искра Койчева, Дарик Пловдив, архив
Съдът заседава отново по делото срещу жената, планирала убийството на свои роднини
 
Делото срещу 67-годишна Иванка Ройдова, обвинена в опит за отвличането и убийството на своя брат и на петима негови близки, продължава днес в Окръжния съд в Пловдив. Предишното заседание на магистратите беше отложено заради заболяване на подсъдимата и отсъствие на защитника й.
 
По данни на прокуратурата, в края на февруари 2016 г. тя е търсила килъри, които да убият нейния 70-годишен брат и семейство му - съпругата му, дъщеря му и нейния мъж, както и двете им деца на 8 и 16 години.
 
Иванка Ройдова отрече да е поръчвала убийството на роднините си
 
Мотивът - наследство, оставено от бащата на Ройдова, което тя смятала, че е на стойност около 4,5 млн. долара и нямала дял от него. Негов наследник бил брат й и именно затова Ройдова планирала отвличането му и принуждаването му да подпише договор, с който прехвърля цялото наследство на нея. След това той е трябвало да бъде убит със свръх доза инсулин, за да изглежда като нещастен случай.
 
Убийството на петимата други наследници Ройдова планирала да стане едновременно на Гергьовден.
 
След като се събрали достатъчно доказателства, че обвиняемата търси активно килъри за нейните роднини, като такъв е бил внедрен полицай под прикритие. В момента на предаване на капарото, тя била задържана.