Емил Караиванов
Емил Караиванов / netinfo
Емил Караиванов Спокоен съм
93731
Емил Караиванов Спокоен съм
  • Емил Караиванов Спокоен съм
Окръжен съд – Пловдив ще разгледа искането на прокуратурата за отстраняване от длъжност на кмета на община Асеновград Емил Караиванов и на главния архитект Константин Атанасов. Заседанието е от 13.30 часа в зала № 10 на съда.

Караиванов е привлечен като обвиняем за длъжностно присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай при договор с местна фирма за почистване на дъждоприемните шахти в града. Срещу него има повдигнато и обвинение за допускане осъществяване на противозаконна дейност в защитена територия - групов паметник на културата „Метошка махала“.

Срещу архитект Атанасов са повдигнати три обвинения за извършени престъпления. През ноември миналата година в Асеновград, в качеството си на длъжностно лице, е поискал и приел подкуп, за да съгласува инвестиционен проект, като деянието е извършено чрез изнудване посредством злоупотреба със служебно положение. През октомври 2013 г. пък е поискал и подкуп, за да упражни влияние при вземане на решение от длъжностно лице в общината. През месец март т.г. е допуснал противозаконно строителство, без изискуемото от Закона за културното наследство съгласуване на проектната документация в имот, попадащ в защитената територия „Метошка махала“.  

Чуйте от аудиото как коментира преди дни обвиненията си кмета на Асеновград Емил Караиванов