съд дело
съд дело / Дарик - архив
Окръжен съд – Пловдив ще разгледа искането на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ на бизнесмена Емил Власов.
 
Срещу мъжа е повдигнато обвинение  за това, че в периода 1.01.2017 г. до 14.11.2017 г. в Бургас и Пловдив е укривал и не е плащал ДДС в размер на 700 000 лв. Той не е издавал фактури и други счетоводни документи – фискални бонове за продаден дизел и е използвал документи с невярно съдържание – дневници за покупки и продажби за съответните периоди, като данъчните задължения са в особено големи размери.
 
Срещу Власов е повдигнато обвинение и за пране на пари – за същия период е придобил и държал 375 000 евро, за което обвиняемият е знаел, че получаването им е тежко умишлено престъпление. От съда уточняват, че действията са извършени от двама души, които предварително са се наговорили.
 
Най-тежкото предвидено от закона наказание за престъпленията, в които петролният бос е обвинен, е лишаване от свобода от 3 до 12 години и глоба от 20 000 до 200 000 лева. За укриването на данъчни задължение е предвидена и конфискация на част или на цялото имущество на виновния.
 
Делото е от 13.30 часа в зала №2.