Свличане на скална маса затвори пътя Бачково-Смолян
Свличане на скална маса затвори пътя Бачково-Смолян / dariknews.bg/ архив

Свличане на земна маса затвори временно пътя Бачково-Смолян към 13:30 часа в участъка след Бачково в посока Смолян. Пътят в района на Юговско ханче бе затворен и в двете посоки до разчистване на скалните отломки. В продължение на 4 часа, по време на разчистването, бе спряно пропускането на на моторни превозни средства и в двете посоки.

Движението в едната лента е възстановено около 17.30 часа, каза за Дарик радио началникът на Областното пътно управление в Пловдив инж. Найден Найденов. В другото платно се поставят ограничителни знаци за да се избегне опасността от повторно свличане. Обемът на падналата днес земна маса е около 150 - 200 куб. метра. Предстои обследване на района и до понеднелник ще стане ясно дали ще бъдат предприети взривни работи, каза Найденов. Той уточни, че решение за това се очаква от Агенция "Пътна инфраструктура".

Пътуващите от Смолян за Пловдив могат да използват обходния маршрут през  Девин и Кричим. Полицейски служители предупреждават за това пътувщите на изходите на Смолян, Пампорово и Чепеларе.