пътят Рудозем-Смилян е сред засегнатите от паднала скална маса
пътят Рудозем-Смилян е сред засегнатите от паднала скална маса / netinfo
Свлачища и срутища се активизираха, в следствие на проливните дъждове и гръмотевичните бури, които се разразиха в сряда следобед в Смолянско, и предизвикаха блокиране на пътищата в региона.

Пътят Тешел – Борино снощи бе затворен напълно за около час, след като на пътните платна се свлякоха земна маса и дървета. Автомобилите трябваше да изчакат разчистването, за да продължат движението си.

Рано тази сутрин, около 5 часа свлачище затвори пътя Грохотно- Девин. Отново скална маса бе причината за затапване на движението. „Екипите разчистват въпросното свлачище, като вече едното платно е освободено. Надяваме се в кратки срокове нормалното движение да се възстанови за всички автомобили“, коментираха от Областното пътно управление в Смолян.

По пътя Чепеларе-прохода „Рожен“ се почистват наноси от пясък, които също са в следствие проливните дъждове. Проблеми има и по участъка Рудозем-Смолян-Чокманово, където поради свлачище и пропаднала лява лента, движението на МПС се извършва с повишено внимание.

От Пътното управление уточниха, че опасност от падащи камъни има по пътната мрежа в цялата Смолянска област.