Стефано Джулиани представя своя изложба в Карлово
Стефано Джулиани представя своя изложба в Карлово / sxc.hu

Изложба на художника и театрален сценограф Стефано Джулиани ще бъде открита от 19.30 часа в Градската художествена галерия в Карлово. Експозицията се организира по повод провеждането за първи път на националния оперен конкурс "Розата на Евтерпа в Карлово".

Стефано Джулиани е завършил Художествената академия в Рим и Френската национална академия за драматично изкуство в Париж. Създал е сценографията на много оперни и театрални постановки, между които творби на Шекспир, Моцарт, Росини, Достоевски и мн. др. От 1996 до 2002 г. води майсторски класове и стажове в областта на киното и театъра в Брюкселския свободен университет и Католическия университет в Монс, Белгия.

Джулиани прави самостоятелни изложби в Двореца за изящни изкуства - Шарлероа, в "La Fabrik" - Лион, в "Akademia" - Сиена и др. Неговите произведения участват в много колективни изложби в Париж, излагани са в частни галерии в Пиза, Лука, Неапол, Лил. Стефано Джулиани е носител на "Наградата за най-добър местен художник" в Академията на Лиеж. През 1997 г. получава наградата "Kellogg" за най-добър дизайнер и сценограф на чуждестранно произведение за операта "Орфей" на Монтеверди.