Стартира кампания „Купи жива елхичка, помогни на дете“
Стартира кампания „Купи жива елхичка, помогни на дете“ / Дарик архив

За втора поредна година Министерство на земеделието и храните, съвместно с Южноцентрално държавно предприятие – Смолян (ЮЦДП - Смолян), ще проведе кампанията „Купи жива елхичка, помогни на дете“. В рамките на инициативата ЮЦДП - Смолян осигурява живи елхички, като част от средствата за закупуване на дръвчетата ще бъдат дарени на дете с тежко онкологично заболяване.

Кампанията стартира с публично събитие за деца, младежи, граждани и медии днес от 13.00 часа на площад „Свобода“ (Стар център) в Смолян. Целта на откриващото събитие е популяризиране както на инициативата, така и на възможността гражданите на територията на ЮЦДП - Смолян да закупят жива елхичка, като по този начин подкрепят конкретна социална кауза. Традиционно, част от елхичките ще бъдат дарени на детските градини, училища, домове за възрастни хора и социални заведения. Откриващото кампанията събитие се организира със съдействието на Община Смолян.

На осми декември ще започне и масовата продажба на живите елхички в четирите областни града - Кърджали, Пазарджик, Пловдив и Смолян. В Смолян те ще продават на пл. "Свобода".