/ Зелени Балкани
Акция по спасяването на две ливадни блатарчета в нивите край пловдивското село Стрелци извърши екип на Спасителния център за диви животни на "Зелени Балкани", съобщават от организацията.

Зелени Балкани

Сега е жътва. Машините са на полето. Там са и малките на ливадните блатари, излюпени и отгледани в гнезда насред нивите. Някои са все още в пухово оперение.

Зелени Балкани

Бавни и неопитни, те не могат да избягат от комбайните и камионите. И, разчитат само на добрата воля на хората, както и на тяхната бдителност, напомнят от "Зелени Балкани".

Зелени Балкани

В случая младите ливадни блатарчета са видени навреме и спасени от хората на полето. Последвало обаждане до "Зелени Балкани". Експертите преценили да не прибират пилетата, а да ги преместят на безопасно място в страни от нивата.

Зелени Балкани

Зелени Балкани

Рискувахме малко с това наше решение, но фактът, че родителите кръжаха в небето, ни даде надежда, че малките няма да бъдат изоставени, коментират от организацията.

Зелени Балкани

Няколко дни по-късно работниците на полето са ги намерили живи, здрави и много добре нахранени, на няколко метра от мястото, където са ги оставили природозащитниците.