Софийският балет идва с Верди на Античния, уговарят Лешникотрошачката за Коледа
Софийският балет идва с Верди на Античния, уговарят Лешникотрошачката за Коледа / dariknews.bg

Постановката "Дамата с камелиите" по музика на Джузепе Верди ще постави Софийският балет на сцената на Античния театър. Целият свят отбелязва 200-годишнината от рождението на великия композитор и трябва да сме с тенденциите, коментира директорът на балета Сара-Нора Кръстева. Столичната институция пристига в Пловдив с 30 танцьора.

Билетите за концерта са на доста по-ниски цени от софийските, увери зам.-кметът по културата Стефан Стоянов. Всеки може да гледа уникалната постановка с билет за 10 или 15 лева.  "Дамата с камелиите" ще се играе на 13 юни от 20 часа.

Сара-Нора Кръстева отправи предложение към Стефан Стоянов балетът да гостува в Градския дом на културата през декември  с празничната постановка "Лешникотрошачката" на Чайковски. Спектакълът се радва на голям интерес покрай коледното настроение в София и искаме да го пренесем в Пловдив, каза прима балерината.

Софийският балет винаги се чувства много добре на сцена в Пловдив, тъй като 90% от нашият състав е завършил висше образование тук, добави Сара-Нора Кръстева. Античният театър ни е любимото място, удоволствие за артисти и публика е да се играе там, потвърдиха главните танцьори в "Дамата с камелиите" Марта Петкова и Никола Хаджитанев.