Смолян с нов главен архитект
Смолян с нов главен архитект / netinfo
Димитър Димов е новият главен архитект на община Смолян след като спечели конкурса,  обявен от кмета Николай Мелемов. Приоритет в работата на архитект Димов  ще бъде подобри работата на експертните съвети. Според него до  края на годината трябва  да се одобри Общият устройствен план на града, както и да се реши проблема с паркирането. В работата си той ще разчита и на помощта на колегите си.

Арх.Димов е завършил ВИАС-София и е магистър- архитект. Бил е гл.архитект на общините Борино и Доспат. Работил е в община Смолян като архитект, специалист и гл.специалист в областта на териториално –селищното устройство,градоустройството и архитектурата. Има спечелени обществени поръчки, които са в процес на проектиране.

Арх.Димов е  изработил  проекти в градоустройството, промишлени и селскостопански сгради, жилищни и обществени сгради в Смолян и страната. Занимава се с проектантска и консултантска дейност.

Член е на Камарата на архитектите в България и Съюза на архитектите в България.Досега длъжността гл.архитект се изпълняваше от арх.Мирослава Шамаранова.