/ iStock/Getty Images
Граждани станали очевидци как няколко мъже извеждат насила от автомобила водачката и спътника ѝ и им нанасят побой
Осем привърженици на пловдивски футболен клуб са били задържани в полицията за участие в хулиганска проява на 5 март в Пловдив, съобщиха от полицията.

Припомняме, че по обяд служителите на реда реагираха на множество сигнали за конфликтна ситуация на бул. „Свобода“. Граждани станали очевидци как няколко мъже извеждат насила от автомобила водачката и спътника ѝ и им нанасят побой.

Мъж и жена са нападнати от футболни запалянковци в Пловдив

Насочените незабавно натам  екипи на Второ РУ, отдел „Криминална полиция“ и сектор „Специализирани полицейски сили“ са предприели необходимите действия за осигуряване на обществения ред и изясняване на всички обстоятелства около случилото се.

На мъжа и жената е оказана медицинска помощ на място. Установено е, че те са нападнати от част от множество футболни фенове, които се били събрали в близко заведение.

Във Второ РУ са отведени общо 25 мъже на възраст между 19 и 43 години, от които седем са оставени в полицейския арест като съпричастни към извършената хулиганска проява.

Със същата мярка е и техен 50-годишен криминално проявен и осъждан сподвижник, който по време на случката задигнал от колата дамската чанта на шофьорката.

Продължава работата за установяване самоличността и на извършителя на увреждането на колата, която е със счупено стъкло и спукани гуми. За образуваното досъдебно производство е уведомена районната прокуратура.