/ ThinkStock/Getty Images
Две паралелни спецакции срещу разпространението и притежанието на наркотични вещества, са проведени от служители на областната дирекция на МВР на 11 ноември, съобщиха от полицията в Пловдив.

След апецакция: Арести в Пловдив срещу наркоразпространението

В рамките на едната операция, под наблюдение на Окръжната прокуратура, разследващи от отдел „Криминална полиция“ иззели над 1200 грама марихуана, 20 грама кокаин, електронна везна и парична сума от апартамент в квартал „Кършияка“.

В полицейския арест са били отведени 24-годишна жена и мъже на 21 и 25 години. С прокурорско постановление срокът на задържане на последните двама е удължен до 72 часа. В хода на другата акция полицаи от Шесто РУ извършили претърсване на адреса на 38-годишен криминално проявен и осъждан мъж от квартал „Столипиново“.

Пловдивчанин е привлечен като обвиняем за разпространение на наркотици

Там били открити над 80 пакетчета амфетамин с тегло близо 60 грама, около 14 грама марихуана, пари, електронна везна и други веществени доказателства за осъществяваната незаконна дейност.

Задържаха двама наркодилъри в Пловдив

По разпореждане на Районната прокуратура срещу пловдивчанина е образувано бързо производство. След първоначално 24-часово задържане, той е отведен в ареста за срок до 72 часа.