/ ThinkStock/Getty Images
Специализирана полицейска операция за противодействие на разпространението и употребата на наркотици е проведена на 6 ноември от служители на отдел “Криминална полиция” и сектор “Специализирани полицейски сили” в Пловдив, съобщиха от полицията.

Пловдивчанин е привлечен като обвиняем за разпространение на наркотици

Процесуално-следствените действия са осъществени под ръководството на Окръжна прокуратура. На Голямоконарско шосе, в момент на сделка с наркотици, са заловени трима мъже и четири жени, придвижвали се с два автомобила - “Ауди” и “Рейндж Ровър”.

Арести и в Пловдив срещу наркоразпространението

При последвалите лични обиски и претърсвания в колите и на два частни адреса, разследващите са иззели над 73,5 грама метамфетамин на кристали, 4 стъклени лули и 2 електронни везни със следи от наркотичното вещество, 100 таблетки клонарекс, пакетче амфетамин и мобилни телефони. 

Задържаха двама наркодилъри в Пловдив

По случая е образувано досъдебно производство, което се наблюдава от Окръжна прокуратура-Пловдив. Седмината, на възраст между 21 и 45 години, са били задържани за срок до 24 часа Впоследствие на двама от тях са повдигнати обвинения и мярката им за задържане е удължена до 72 часа.