Слаб интерес към търга на екипите на волейболните легенди в Смолян
Слаб интерес към търга на екипите на волейболните легенди в Смолян / http://www.smolyan.bg/

Интересът към екипите от емблематичния мач на волейболните легенди, който се проведе миналият месец в Смолян е доста слаб. Продадени са едва 4 тениски, а към останалите 6 няма никакъв интерес.

Изключение правят екипите Пламен Константинов и на Борислав Кьосев, които вече са продадени, както и на още двама техни съотборници. Благотворителният търг, който стартира на 15 декември и бе обявен в помощ на спорта в Смолян, трябваше да приключи на 23 декември, като първоначалната цена за тениска бе на стойност от 50 лв. Освен екипите на състезателите на търга се обяви и този на кметът Николай Мелемов, по чиято инициатива стартира кампанията, но и към нея има нулев интерес.

„За наше съжаление интереса не беше много голям, но ние го отдаваме на това, че нямаше достатъчно информираност. Най-популярните фланелки на Пламен Константинов, на Борислав Кьосев бяха продадени. Имам 4 продадени на стойност между 50 и 70 лв. тук идеята беше символична“, коментира зам.-кметът на община Смолян Марин Захариев.

Според него, на  този етап са събрани около 250 лв. от този търг, като продължава предлагането и на останалите фланелки. „Имаме намерения на някои от мероприятията да ги предложим, а останалите ще бъдат дадени на волейболния клуб. Надявам се че върнахме интереса към волейбола, а вече с обновената спортна зала се надяваме да се засили целия процес. Има информация от клуба че са се увеличили записванията във волейбола“, категоричен бе Захариев.

Той уточни още, че предварително парите са били предвидени за подпомагане на спорта в Смолян, но поради малката сума, която е събрана, то тя ще се даде само на волейболния клуб.