/ netinfo
С 500 000 лева повече ще прибира частната фирма „Контур-7“, обслужваща „Синя зона“ в Пазарджик, отколкото общината е събирала до момента. Това прогнозира кметът на града Тодор Попов, като преди това заяви, че само за първия месец са платени не в проценти, а в пъти повече пари за услугата.

Темата бе повдигната от репортер на местна телевизия, чиито служебни автомобили са принудително отстранявани, въпреки че имат пропуски.

„Паяците“ в Пазарджик вдигат коли и в неработни дни

Попов първоначално заяви, че общината няма нищо общо със „Синя зона“ и няма да отговаря на въпроси по темата. Обясни, че местната власт можела само да контролира изпълнението на договора. Неговата цел пък била да се сложи ред, защото досега нямало такъв. Затова хората просто трябвало да свикнат и да се съобразяват с новите правила.


Факт е, че всички опити на репортери да се свържат с представители на дружеството, за да зададат важни за обществеността въпроси, остават напразни. Обявените телефони са на колцентър, откъдето обясняват, че нямат право да дават изявления. Фирмата има сайт, на който е посочен адрес в столицата и телефон, който не отговаря. Офисите в Пазарджик са известни за малцина, но и там не може да се намери служител, упълномощен да контактува с журналисти.

Синята зона в Пазарджик мина в частни ръце

В крайна сметка Попов публично разпореди на репортерите да бъдат изпратени телефони за контакт с „Контур 7“, след което беше разпратен имейл с номерата, които така или иначе ги има на табелите в платените зони за паркиране.


Кметът призна, че такава криеница навява на мисълта за гузност и обеща скоро да има пряка среща между представител на фирмата и журналисти. Предстои да видим дали това ще бъде изпълнено.