„Паяците“ в Пазарджик вдигат коли и в неработни дни
„Паяците“ в Пазарджик вдигат коли и в неработни дни / netinfo
„Паяците“ в Пазарджик вдигат коли и в неработни дни
97485
„Паяците“ в Пазарджик вдигат коли и в неработни дни
  • „Паяците“ в Пазарджик вдигат коли и в неработни дни
Скандал се разрази в Пазарджик, след като навръх Празника на града, обявен от Общинския съвет за неработен ден, „паяците“ прибираха автомобили на наказателния паркинг. Изненадата бе неприятна за водачите, свикнали, че платеното паркиране в „Синя зона“ не важи извън обявения на табелите график от 8,00 до 19,00 часа само в работните дни.

Така е посочено в Наредбата за безопасността на движението, като в документа се казва още, че документите за наложени санкции – фишове и касови бонове, се издават от общинското звено „Паркинги и охрана“, което в празнични дни не работи.

Явно обаче това остава в миналото, след като от 1 май „Синя зона“ и наказателния паркинг бяха поверени на частната фирма „Контур 7“. Ощетени публикуваха в социалните мрежи и касови бонове, от които се вижда, че са таксувани за паркиране. Което означава, че за „Синя зона“ е бил работен ден, иначе би трябвало да се върне съобщение, че есемесът не е приет. Други показват фишове за глоби, издадени на репатрирани автомобили.

Според становище на Община Пазарджик обаче „Синя зона“ не е работила на Празника на града. Такава била уговорката с новия концесионер, така че фирма „Контур 7“ не е извършвала контрол над местата за кратковременен престой. Засега няма обяснение кой в такъв случай е таксувал есемесите.

Паяците в Пазарджик вдигат коли и в неработни дни
netinfo

Колкото до вдигнатите в неработния ден коли, от общината казват, че те не са били в „Синя зона“, а неправилно паркирани и пречещи на нормалното провеждане на празничните прояви. А правилата за движение и паркиране важат, независимо от това дали е почивен ден.

Чуйте повече от шефа на „Паркинги и охрана“ Георги Шикерджиев в аудиото.