Ромите от Асеновград, пребили деца, обжалват ареста си
Ромите от Асеновград, пребили деца, обжалват ареста си / netinfo
Искат постоянен арест за Перата, ударил оператор на bTV
Деветимата роми, които преди дни бяха задържани заради побой в Асеновград над млади гребци и техните родители, обжалват днес ареста си. Заседанието е насрочено за 16.00 ч. в Пловдивския окръжен съд.

Внасят в парламента подписката с искане за повече полиция в Асеновград

Срещу 7 от обвиняемите - Яшар, Исмет, Славчо, Ангел, Костадин, Емрал и Стефан са повдигнати обвинения за хулиганство, а срещу двама от тях,  Васил и Абдраман - за причиняване на средни телесни повреди на две лица по хулигански подбуди в съучастие.

На 30 юни Районният съд в Асеновград наложи на деветимата постоянна мярка "задържане под стража".

Преди два дни Районната прокуратура в Асеновград задържа още две лица, участвали в сбиването със състезатели от клуба по кану-каяк "Асеновец".

Роми нападнаха гребци в Асеновград

40-годишният Асен и 32-годишния Джавет са привлечени като обвиняеми за извършени на 26 юни хулигански действия с особена дързост и цинизъм в района на болницата в града, след възникнал конфликт между двете групи. Двамата обвиняеми се държали агресивно, хвърляли камъни, обиждали, отправяли заплахи и носели дървени тояги. От 11 часа днес в зала № 1 на Районен съд – Асеновград разгледа постъпило искане от Районната прокуратура за вземане на мярка за неотклонение ЗАДЪРЖАНЕ ПОД СТРАЖА на Асен и Джавет. Съдът остави двамата мъже за постоянно в ареста.

Районна прокуратура-Асеновград внесе днес искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ и спрямо 31-годишния Петър Низамов, за хулиганство и за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди. От 13,30 часа в зала № 1 Районен съд – Асеновград ще разгледа постъпилото искане от Районна прокуратура за вземане на мярка ЗАДЪРЖАНЕ ПОД СТРАЖА.

По време на многохилядния протест на 2 юли в Асеновград възникнал конфликт, който обвиняемият Низамов заснел с телефона си. След това, без да бъде провокиран, той се насочил към оператора на btv, като го хванал с едната ръка за врата и му нанесъл удар в областта на дясното око. Петър Низамов-Перата отправил и множество обидни думи към оператора, след което заплюл него и видеокамерата, която държал. След намесата на полицаи инцидентът бил прекратен. По делото са разпитани свидетели, назначени са съдебно-медицински експертизи, приложени са видеозаписи от телевизионни репортажи.

До момента Петър Низамов е осъждан три пъти за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди, като по тях е бил реабилитиран на 12 февруари 2017 г.