Ремонтират 394 километра пътища в Пловдивско
Ремонтират 394 километра пътища в Пловдивско / netinfo

394 километра пътища в Пловдивска област ще бъдат ремонтирани и асфалтирани до края на 2009 година с отпуснати от оперативните програми за регионално развитие 185 милиона лева, съобщи областният управител Тодор Петков. От всичките 1000 километра пътища на територията областа, само 250 километра не се нуждаят от ремонт.

Средствата отиват за ремонт на пътищата Пловдив - Шишманци през Маноле, Черничево-Старосел-Красново, Беловица-Пясъчник-Голям Чардак. От транзитните пътища на територията на Пловдивско ще бъдат ремонтирани 40 километра по направление Труд – Баня, където ще бъдат вложени 28 милиона лева.

Ще бъде изградено ново трилентово платно, успоредно на сегашния път Пловдив-Асеновград, което на практика го превръща в магистрала, коментира областният управител. До петък ще бъде определена фирма-изпълнител на обекта, за реализирането на който са отделени 7,3 милиона лева. На десеткилометровата отсечка ще има две кръгови кръстовища, едното до КЦМ, а другото до поста на МВР.

От транзитните пътища в областа ще бъдат ремонтирани още 20-километровата отсечка между Асеновград и Поповица, пътят Асеновград – Смолян, както и 13 километра от стария път за София, който ще е безплатен, когато магистрала „Тракия” стане платена.

Осигурени са 17 милиона лева за реконструкция на общо 14 километра, от които 6,5 километра са на бул. "България", а останалите са до Скобелева майка и на Кукеленско шосе.