Реформаторите в Пловдив остават заедно и до местните избори
Реформаторите в Пловдив остават заедно и до местните избори / Дарик радио Пловдив, архив
Реформаторите в Пловдив остават заедно и до местните избори
71336
Реформаторите в Пловдив остават заедно и до местните избори
  • Реформаторите в Пловдив остават заедно и до местните избори

Каквото и да се случи с Реформаторския блок на национално ниво, ние в Пловдив ще останем заедно, защото мислим еднакво и имаме една цел. Това заяви пред Дарик радио  лидерът  на Движение България на гражданите в Пловдив  д-р Димитър  Шишков. Това в момента е реалното дясно и ние сме твърдо убедени да го запазим, коментира още той по повод очакванията и за местните избори през 2015г.

Резултатите за десните сили от парламентарните  избори миналата година не са задоволителни и партиите от Реформаторския блок сме твърдо убедени, че тези резултати ще бъдат много по-добри  на предстоящите евроизбори през май т.г., допълни  регионалният координатор на  ДСБ  Пепа   Деведжиева. Тя заяви, че е пагубно да се говори за коалиция между Реформаторския блок и ГЕРБ, защото битката за десните избиратели е голяма, но много от тях категорично не искат да гласуват за ГЕРБ.

Резултатите от вота през май миналата година се прие за  тотален  крах на „сините" в Пловдив, след като ДСБ събра едва 3,51% от гласовете ( и то в коалиция с Български демократичен форум), а за СДС  гласуваха едва  2,28% от пловдивчани. Гласовете за Движение България на гражданите (ДБГ) бяха по-малко и от тези за ДПС, а резултатите за БЗНС са 0,15%.  Т.е. сумарно гласовете за Реформаторския блок в Пловдив  (ДСБ- около 4 000, ДБГ- 5 791, СДС – 3 693, Народна партия "Свобода и достойнство" (НПСД) и БЗНС-253 ) са между 13 500 и 15 000, което прави около 4,5% от имащите право на глас в 16 МИР.