/ Dariknews.bg, архив
Още няма следа и от изчезналия дядо от Средногорци
Мащабна акция по издирването на 93-годишният Хасан Хасанов Ахмедов от село Дрянка, община Баните, организират днес. В нея се включват десетки доброволци, пожарникари, полицаи и членове на доброволните отряди в родопската община.

Периметърът на търсенето е сериозно увеличен и надеждите на местните хора са днес да има резултат от акцията. Участниците в акцията са разделени в няколко групи, за да се обходят повече места и пътеки.

Възрастният мъж е в неизвестност от петък, след като тръгнал сам за гъби в близката гора. Въпреки годините си, той бил много жизнен и винаги се е предвижвал пеша, нямал проблеми със здравето си. Живеел сам, но го наглеждала дъщеря му.

"Не сме спирали да го търсим, в акциите са се включвали и следови кучета, но на този етап няма и следа от него. Надяваме се днес да го намерим, тъй като времето от изчезването му доста напредна", коментира кметът на селото Магдалена Малинова.

Все още следа няма и 89-годишният Хамид Салихов Емирски от маданското село Средногорци.

Той също е в неизвестност от петък, като за последно е бил видян до един от мостовете в селото към 17.00 ч. От тогава никой не го е виждал, а и претърсванията на този етап не са дали резултат.