/ Дарик нюз
Бутат къщи и павилиони в Столипиново
97476
Бутат къщи и павилиони в Столипиново
  • Бутат къщи и павилиони в Столипиново
Багери събориха две къщи в пловдивския ромски квартал "Столипиново". За премахването на незаконните постройки има издадени заповеди, които са влезли в сила, обясни районният кмет на „Източен“ Николай Чунчуков. Те са без строителни книжа и се намират на улица „Крайна” между блокове с номера  4001 и 4002.
 
Акцията на районното кметство мина без напрежение. Чунчуков обясни, че тя ще продължи през следващите дни, като в списъка за премахване са и 25 павилиона на същата улица, развиващи търговска дейност.
 
90% от жителите на Столипиново без здравни осигуровки

Те са построени върху общински терени без разрешително. Собствениците им са получили заповеди за премахване и тъй като не са ги съборили в срок, започваме тяхното принудително събаряне. Целта е теренът да се разчисти“, коментира кметът на „Източен“.
 
Собствениците на едната къща имат апартамент в съседния блок, но сами са решили да се разширят, като си построят жилищна сграда върху общинския терен до блока им.
 
В последните години в "Столипиново" са премахнати над 300 търговски обекта и няколко къщи. Стотици са незаконните павилиони, бараки и т.н., а по отношение на сградите е обществена тайна, че близо 90% от тях са без нужните разрешителни.
 
Николай Чунчуков  беше категоричен, че от тук нататък администрацията на "Източен" няма да допусне незаконно строителство в района. 

Чуйте още в звуковия файл.