Агресия в градския транспорт в Пловдив. Kадри на мъж, който блъсна кондукторка и залива шофьора с безалкохолно, обиколиха мрежата.

Инцидентът се е случил в една от автобусните линии в града, а друг пътник е заснел видеото, предава NOVA.

Нередовен пътник ухапа контрольорка в София (ВИДЕО)

„Гол мъж
се появи откъм подлеза. В едната си ръка държеше храна, а в другата безалкохолна напитка. Бях тръгнал от спирката и изчаквах светофара. Мъжът започна да блъска по вратата, но аз не му отворих.

След това той посегна с един голям камък. Отворих му, за да не счупи вратата”, разказва пострадалият шофьор. След като се качва в автобуса, мъжът хвърля храната и напитката по шофьора. Последва скандал заради отказа на водача да отвори вратите. Между двамата мъже застава кондукторката, която също е пострадала.

„Ние си ги знаем, това е редовно. Те са много нагли и искат да се возят без пари. Понякога плащат, понякога отказват. Когато искаме да ги свалим, стават агресивни, вадят ножове”, разказва пострадалата кондукторка.

Задържаха мъж, нападнал шофьор на автобус с чук в столицата

При подобен скандал с друга превозна бригада се намесва полиция. Органите на реда обаче нареждат мъжете да бъдат превозени, защото са редовни пътници и са си платили.

„Държаха се много грубо. Хвърлиха монетите в краката ми, за да ме унизят. Обиждаха шофьора. Към мен се обръщаха с много цинични думи”, разказва друга служителка. Собственикът на фирмата е подал сигнал към полицията, но е неприятно изненадан, че няма реакция.

„За нас това не е нормален начин за работа. Тези хора нямат респект от полицията. Полицаят идва, и вместо да го арестува или глоби, той го пуска. Преди месец  имахме случай, при който счупиха стъкла”, разказа Петко Ангелов.
nova.bg