/ netinfo
Психология на любовта
96717
Психология на любовта
  • Психология на любовта
„Психология на любовта“ е книга за трудния път, който трябва да извървим, за да се научим да обичаме и да дадем възможност на тези, които искат да ни обичат, да го направят. Това е книга за любов: любов между родители и деца, учители и ученици, между мъж и жена, между момче и момиче, любов, която изпълва сърцето на всеки от нас“.

Това каза в интервю за Дарик авторката на романа Роси Златева, която е икономист  по професия и в последните две години учител по математика в пловдивското училище.

По думите й, „Психология на любовта“ е роман за любовта, която я има и която я няма. Любовта, която я търсим, стремим се към нея, тичаме и я преследваме, а когато мислим, че сме я хванали, я държим в ръцете си, стискаме я с всички сили и вярваме, че завинаги ще остане с нас. Отворим ли ги - виждаме, че те са празни. Това е книга за живота, защото любовта е живот", разказа още авторката.

Много от историите в книгата Роси Златева е изживяла лично. Сега тя пише втората част на „Психология на любовта“, където продължава историята на нейната героиня.

Интервюто с Роси Златева чуйте в звуковия файл.