Провали се протестът на учениците за дървена ваканция
Провали се протестът на учениците за дървена ваканция / dariknews.bg/архив

Организираният в социалните мрежи протест на пловдивските ученици заради исканата дървена ваканция се провали. Той бе насрочен за 12,45 часа пред Националната търговска гимназия в града. На протеста присъстваха само няколко ученици от 8-и клас. Те обясниха, че температурите в класните стаи са около 20 градуса и часовете са намалени с по 5 минути. Учениците настояват за дървена ваканция, защото им е студено, докато пътуват към училище.

Няма да има дървена ваканция за училищата в Пловдив до края на първия срок, който е 6 февруари. Това съобщи за Дарик началникът на Регионалния инспекторат по образование Иванка Киркова. Ако ситуацията се усложни, заедно с общината сме готови да обявим дървена ваканция заради студовете, категорична бе Киркова.

По думите й, директорите на училищата в града могат по собствена преценка да променят часа за започване на учебни занятия. Повечето учебни заведения са се възползвали от възможността, обясни Киркова и даде пример с Търговската гимназия, където първият звънец бие в 08,30 часа.