Протест срещу ликвидацията на Белодробна болница пред Общински съвет
Протест срещу ликвидацията на Белодробна болница пред Общински съвет / sxc.hu

Протест срещу ликвидацията на Белодробна болница „Кудоглу" се организира пред сградата на Общински съвет - Пловдив. Това съобщи за Дарик Сийка Атанасова - представител на КНСБ в лечебното заведение. Поводът за протеста е предложението за прекратяване дейността на болницата и избор на ликвидатор, което трябва да се гласува на днешната сесия на местния парламент. Протестиращите ще се съберат в 08,00 часа пред Общинския съвет, а техен представител ще вземе думата в залата при дебатите по казуса.

Освен персонала на болницата и синдикалисти от КТ „Подкрепа", КНСБ и новоучредения „Защита", на място ще бъдат и граждани, които не са съгласни с пребазирането на „Кудоглу" в Университетска болница, планирано от 1 април.

От Регионалната колегия на БЛС - Пловдив застанаха зад синдикалистите. В писмо, адресирано до президента на България, здравното министерство, областния управител, общината, местния омбудсман и други институции, имащи отношение към казуса, те обявиха, че проблемът ще бъде разгледан на общо събрание на 5 април. Становището за финансирането на подобен род лечебни заведения в България ще бъде изпратено до отговорните институции, пряко ангажирани със сектор Здравеопазване, се казва още в писмото.