Прокуратурата повдигна обвинение
Прокуратурата повдигна обвинение / Dariknews.bg
Районната прокуратура в Пазарджик привлече като обвиняем 34-годишен турски гражданин за съзнателно използване на неистински документ и за влизане през границата на страната без разрешение на надлежните органи на властта, съобщават от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив.

Мъжът е бил задържан вчера при рутинна полицейска проверка на лек автомобил „Порше Кайен“, с който е пътувал турският гражданин. Служителите на МВР установили, че представения от него документ за самоличност е фалшив и издаден на името на друг турски гражданин. Обвиняемият е бил отведен в РУ на МВР-Пазарджик, като не е съобщил през кой граничен пункт е влязъл в Република България.

След поискана справка в полицията в Пазарджик е постъпила информация, че обвиняемият се издирва от Интерпол-Анкара във връзка с извършено убийство. Той е задържан с постановление на наблюдаващия прокурор за срок до 72 часа. Предстои Районната прокуратура в Пазарджик да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.