/ netinfo
С откриване на изложба и награждаване на участниците завършиха официално дните на китайската култура за деца, които се провеждат под надслов „Панда дни в „Западен“. Инициативата бе под патронажа на кмета на района Димитър Колев и с подкрепата на посолството на Китайската народна република в България.

Последният ден започна с втората част на творческата работилница, озаглавена „Възли на щастието“. Изработването на тези възли е старо китайско изкуство, като всеки възел си има своята легенда и е израз на пожелание за щастие, любов и късмет.

44 души от „Западен“ получават почасови грижи по социален проект  

Инициативата продължи с изложба на рисунки, създадени от децата. Накрая всички присъствали, сред които и кметът на района и неговите заместници, получиха сертификати за участие, след което малки и големи имаха възможност да се насладят на ястия от китайската кухня.

Форумът продължи три дни, през които в залата на районното кметство в „Западен“ бяха организирани редица инициативи, които да запознаят малки и големи с китайската култура.

В „Западен“ отчетоха резултатите по проекта „Качествена грижа – достоен живот“

Инициатори на „Панда дни в „Западен“ са Класна стая „Конфуций“ към ПУ „Паисий Хилендарски“ съвместно с институт „Конфуций“ - София и район „Западен“ – Пловдив. Форумът се провежда в навечерието на посрещането на китайската Нова година.

Инициативата носи послание за мир и толерантност между народите, като има за цел да популяризира китайската култура и да задълбочи интеркултурната комуникация между страните.