/ iStock/Getty Images
Предадоха на съд престъпна група за разпространение на порнографски материали, съобщиха от прокуратурата.

Четирима мъже са предадени на съд за това, че за времето от неустановена дата в началото на месец януари 2014 г. до 18 юли 2017 г. в Пловдив и на територията на страната, са участвали в организирана престъпна група с цел разпространение чрез интернет, на порнографски материали, за създаването на които са използвани лица, изглеждащи или ненавършили 18 години.

Задържаха мъж за разпространение на порнографски материали в Плевенско

Групата е създадена с користна цел за получаване на доходи. Единият от мъжете е бил ръководител на организирана престъпна група, а останалите обвиняеми - участници.

Четиримата обвиняеми създали интернет страници, сайтове, онлайн платформи и пощенски кутии, които да използват за легално прикриване на дейността си, свързана с държането и разпространението на порнографските материали.

Те имали отлични компютърни познания и направили специални защити за платформите и страниците. На тях били публикувани снимки и видеофайлове с порнографско съдържание с момичета, изглеждащи като ненавършили 18 години.

Изображенията били копирани от други интернет пространства. Предстои Окръжен съд да насрочи разпоредително заседание по делото.