Той е задържан за 72 часа
Окръжната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняем 46-годишен мъж за убийството на 58-годишна жена в Сопот, съобщиха от обвинението.

По делото е установено, че двамата са имали близки отношения и живеели на семейни начала в града. Вечерта на 6 август те отишли на гости на приятел.

Убийство на жена в Сопот, има заподозрян

Там употребили алкохол и между тях възникнал скандал. На 7 август към 2:00 часа тръгнали да се прибират към дома си като по пътя продължили да се карат.

В района на стадиона той нанесъл множество удари на жената по главата и тялото и тя изпаднала в безпомощно състояние. Мъжът я изоставил и се прибрал в жилището си.

Към 7:10 часа един от охранителите на стадиона я открил и подал сигнал в полицията. Пристигналите на място екипи установили, че жената е починала.

По делото са извършени множество действия по разследването - оглед на местопроизшествие, разпити на свидетели, приобщаване на веществени доказателства, назначаване на експертизи и дрруги. Разследването е в активна фаза. Мъжът е задържан за срок до 72 часа.