/ DarikNews.bg, архив
Спрямо Атанас Червенков е взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 3 000 лв., а спрямо съпругата му - „гаранция“ в размер на 5 000 лв.
Окръжна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми Атанас Червенков-Райфъла и съпругата му за укриване на данъци, като той е обвинен и за пране на пари, съобщиха от прокуратурата.

Пуснаха Райфъла на свобода срещу гаранция от 20 хил. лв.

Той е обвинен за това, че в периода от 4 март 2011 г. до 11 февруари 2016 г., е избегнал установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери, на обща стойност 72 962 лева, като е затаил истини в изискуемите данъчни декларации.

Атанас Червенков-Райфъла и неговите съучастници отново обжалват присъдите си

Освен това той е привлечен като обвиняем и за това, че на 6 януари 2012 г., е извършил сделка със закупуване на движимо имущество - мотоциклет, марка „Харлей Дейвидсън“, модел „ФХДП Лоу Ридер“, от свое име, на стойност 12 000 лева, с парични средства, за които знае, че са придобити от престъпление.

Райфъла отново иска по-лека мярка за неотклонение

По делото е установено, че през горепосочения период обвиняемият в подадените годишни данъчни декларации не обявявал действителните приходи от дейността си, като по този начин, от невнесени данъчни задължения, е извършил и сделката по закупуване на мотоциклета през януари 2012 г.

Атанас Червенков-Райфъла обжалва присъдата си

По същото дело като обвиняема е привлечена и съпругата за това, че в периода от 1 януари 2016 г. до 15 април 2018 г., при условията на продължавано престъпление, е избегнала установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери, на обща стойност 37 360 лева, като не е подала изискуема декларация по чл. 50 от Закона за данъците върху доходите на физическите лица.

13 години затвор за Атанас Червенков-Райфъла

Делото се наблюдава от прокурор от Окръжна прокуратура, а разследването се извършва от следовател от Националната следствена служба. Спрямо Атанас Червенков е взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 3 000 лева, а спрямо съпругата му - „гаранция“ в размер на 5 000 лева.